V.A.S. Veendam

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Sporten

Zwemmen voor de jeugd

Het plezier in het water staat voorop bij deze lessen, daarnaast leren de kinderen de basisvaardigheden van het zwemmen. Verder zijn er ook lessen waar de kinderen andere vaardigheden leren, zoals bijvoorbeeld snorkelen.

Deze activiteit wordt gegeven op de maandagavond door Ronald Koers, en op zaterdag door Saskia Kruijer en Lydia Berends., samen met vrijwilligers. Dit alles vindt plaats in zwembad Tropiqua.

Voor lestijden zie het rooster.
 

Zwemmen voor hartpati√ęnten

In deze lessen wordt er onder andere gewerkt aan de conditie en verder wordt er veel gezwommen. Ook is het vooral een gezellig uurtje waarbij sociaal contact een belangrijk item is.

Deze activiteit vindt plaats op de maandagavond en wordt gegeven door Lydia Berends.

Voor lestijden zie het rooster.

 

Zwemmen en bewegen in het water

Conditietraining op muziek in het water voor jong en oud. De spierversterkende oefeningen in het water verbeteren uw uithoudingsvermogen en stimuleren uw hartfunctie. 
Door een intensieve doorbloeding van het lichaam en de organen ontstaat  er een verhoogde toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen.
Water maakt u, als gevolg van de opwaartse druk, ook lichter, waardoor de kans op blessures en overbelasting van enkels- en kniegewrichten minimaal is. 
Deze les is zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.Deze activiteit word gegeven in het water met ondersteuning van muziek, op de woensdagmiddag en zaterdagmorgen in het zwembad Tropiqua.

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 13:00 tot 14:00, en op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 door Yvonne Kant

Voor lestijden zie het rooster.
 

Sporten in de hal voor hartpati√ęnten

Bent u hartpati√ęnt en u wilt u uw conditie weer opbouwen, dan bent u bij ons op het juiste adres.

De lessen worden gegven in de Sorghvliethal te Veendam.
Men sport onder leiding van een fysiotherapeutinstructeur en er is EHBO. Door te bewegen leren de hartpati√ęnten hun lichaam weer te vertrouwen en werken ze tegelijkertijd aan een betere conditie.¬†

De les begint met een warming-up, elke week wordt er een andere sport beoefend.

Voor lestijden zie het rooster.
 

Lid van

Sociale netwerken
There are no images available in the gallery.